Hirsi | Villa Sipriina | Kirkkonummi

Hirsi

Hirsirakennuksessa on hyvä olla!

Villa Sipriina toimii vuonna 2020 rakennetussa hirsirunkoisessa rakennuksessa. Huoneet, sisätilat ja yhteinen piha-alue suunniteltiin yhdessä asukkaiden kanssa. Asukkaidemme kädenjälki näkyykin vaaleissa, luonnonläheisissä huoneissa, joihin hirsi tuo rauhoittavaa tunnelmaa. Asukkaat ovat kotiutuneet tiloihimme hyvin.

Meille oli tärkeää, että rakennusmateriaaliksi valittiin nimenomaan hirsi. Halusimme rakentaa terveellisen hoivakodin, jossa kenenkään ei tarvitse kärsiä sisäilmaongelmista, ja jossa on lämmin, kodinomainen tunnelma. Syntyi Villa Sipriina, jonka luonnollinen valo, raikas hengitysilma ja lämpöinen hirsi saavat aikaan hyvän olon joka päivä!

Levollisuutta

Asukkaat kokevat tilamme rauhoittavina. Henkilökuntamme nauttii työskentelystä rauhallisissa ja valoisissa huoneissa. Tutkimusten mukaan hirsirakennuksessa ihmisten stressitaso laskee. Suomalaiset rakentavat omat kotinsa ja kesämökkinsä mieluimmin puusta: sehän jo kertoo siitä, että puurakennuksissa viihdytään parhaiten!

Hyvä sisäilma

Hengittävä hirsi pitää sisäilman hyvänä. Kun tilaan kokoontuu paljon ihmisiä, ilmankosteus nousee, jolloin hirsi sitoo itseensä ylimääräisen kosteuden. Kun ilma kuivuu pakkasella, hirsi luovuttaa kosteutta takaisin sisäilmaan. Hirsirakennuksessa on kesällä mukavan viileää, talvella lämmintä, ja aina hyvä hengittää.

Hiilipankki

Villa Sipriina on rakennettu Honkarakenteen kotimaisesta hirrestä. Hirsinen hoivakoti on hiilipankki. Hirsi sitoo hiilidioksidia ilmakehästä ja säilyttää sen niin kauan kun rakennus on olemassa. Massiivipuurakentaminen on kaikkein vähäpäästöisin ja ilmastoystävällisin tapa rakentaa. Villa Sipriina on ekologinen hoivakoti.

“Henkilökuntamme jää välillä tänne yöksi, osa kun on pitkästä matkasta. He sanovat nukkuvansa hyvin. Eräs työntekijä näytti kellostaan unitiedot, että hän nukkuu palauttavaa ja syvää unta täällä pidempään kuin kotona.

Monet ovat sanoneet, että kyllä me saamme olla onnellisia, kun meillä on tämmöiset tilat. Muutama henkilö on täältä lähtenyt kyynelsilmin, he ovat olleet niin liikuttuneita siitä, miten ihanat tilat meillä on.”

Anu, toimitusjohtaja

Kuvia rakennusvaiheesta